Våra tjänster

På Varbergs kliniken har vi poliklinikmottagning alla vardagar och operationstillfällen där vi utför enklare typer av ingrepp, det vi kallar dagkirurgi. Här kan vi hantera och behandla de allra flesta fall och åkommor men vid behov av stationärvård eller mer avancerade fall remitterar vi till djursjukhuset i Slöinge. Tänk på att när Ni besöker oss gäller betalning på plats direkt efter besök med kort eller swish (vi tar ej kontanter). Vill ni kan vi  hjälpa Er att direktreglera besöket mot försäkringsbolaget mot av avgift på 110kr. Nedan kan Du läsa om våra vanligaste tjänster, men tveka inte att kontakta oss för vidare hjälp och rådgivning.

Kvinnlig veterinär i polikliniken
Ultraljud i varberg av djur
Hundtandvård i Varberg
Tester på laboratorium i Varberg

Ha gärna djurets försäkringsnummer till hands när Du besöker oss.

Även våra djur behöver gå till tandläkaren och cirka 80 % av alla djur har någon form av tandproblem. Det vanligaste problemet hos våra husdjur idag är tandsten och behandlas inte problemet så leder det till tandlossning.

I Varberg har vi tillgång till ett eget laboratorium. Här utförs de allra flesta akut- och rutinanalyser på blod och urin där man snabbt kan få svar på infektioner, blodstatus eller kemianalyser på lever och njure.

Bästa sättet att hålla smittsamma och allvarliga virus-sjukdomar borta är att vaccinera. Om vi alla vaccinerar våra djur minskar risken för utbrott av de olika sjukdomarna. Man vaccinerar i regel hunden när den är 8 veckor (detta gör uppfödaren innan du hämtar hem din valp) 12 veckor och ett år. Detta är vad vi kallar grundvaccinaiton. I grundvaccinationen ingår parvo, valpsjuka, HCC (en väldigt smittsam leversjukdom) och kennelhosta.

Bästa sättet att hålla smittsamma och allvarliga virus-sjukdomar borta är att vaccinera. Om vi alla vaccinerar våra djur minskar risken för utbrott av de olika sjukdomarna. Katter rekommenderar vi att man alltid grundvaccinerar, oavsett om det är en kattunge eller en äldre adopterad katt.

På kliniken finns också en operationsavdelning där vi utför enklare operationer som t.ex. kastrationer av hanhundar, hon- och hankatter, ta bort juvertumörer, knutor och sy sår.

På djursjukhuset i Slöinge har vi både en röntgen och en speciell tandröntgen. Röntgen är en av de vanligaste diagnostiseringsmetoder så den är så mångsidig – röntgen används b.la. när man undersöker orsaken till en hälta eller vill ha en översiktsbild på bröstkorg och buk.

Höftledsdysplasi är en felaktig utveckling av höftleden och en relativt vanlig skelettrubbning hos många av våra hundraser, framför allt större hundar. Dysplasin utvecklas under hundens uppväxt och det är först när hundens skelett har växt färdigt som man med säkerhet kan bedöma höftledens utseende.

Ultraljud kan många gånger betraktas som ett komplement till röntgenundersökningen. Med ett ultraljud kan man se mer detaljer, och det är främst vid undersökningar av olika bukorgan, urinblåsa, livmoder, njurar och hjärtat som ultraljud är används.

Det är till poliklinikmottagningen Ni kommer för en första undersökning. Här hjälper vi dig med förebyggande vård som vaccinationer, valpbesiktningar och hälsokontroller. Hos oss på Hallands djursjukhus får Du alltid träffa en veterinär när Du bokar ett besök oavsett problem.

Att ha djur i våra liv är på gott och ont och det är ett svårt beslut att fatta att låta sitt djur somna in. Som djurägare har man ett stort ansvar för en annan individ och om Du känner Dig det minsta tveksam på hur Du ska göra kan Du alltid kontakta oss. Vi kan hjälpa Er både med rådgivning men också att bedöma Ditt djurs hälsa och ge Dig en åsikt av en veterinär.

Hos oss finns en liten butik där vi säljer helfoder, dietfoder, special foder, receptfria produkter och mediciner, schampo, leksaker, hundgodis m.m.